Семейство от столичния квартал Левски Г“ разказа пред БТВ как по погрешка

...
Семейство от столичния квартал Левски Г“ разказа пред БТВ как по погрешка
Коментари Харесай

Семейство, атакувано по погрешка от ГДБОП: Ритаха ни и ни наричаха боклуци

 Семейство от столичния квартал " Левски Г “ описа пред БТВ как по простъпка чиновници на ГДБОП са разрушили вратата на жилището им, удряли ги, обиждали ги и ги претърсили, без да имат общо с закононарушения.

Инцидентът е станал предходната седмица, когато антимафиоти и Специализираната прокуратура направиха акция в София против ромска проведена незаконна група за рекет, имотни измами и разпространяване на опиати. Тогава беше обявено, че са обискирани повече от 20 адреса в няколко квартала и са арестувани 21 души, на 5 от които са повдигнати обвинявания.

Потърпевшото семейство, което няма никаква връзка с въпросната тайфа, ще си търси правата в съда.

" Миналия понеделник аз се разсъниха в 6 без 5 от огромен тропот, от побутване на външната врата (на входа). Показах се на прозореца и попитах: " Какво става? Кой бута? “. Един господин се появи и сподели: " Тихо госпожо, ние сме от ГДБОП “. Аз ги запитвам: " Къде отивате? Кого търсите? “. Вика: " Тихо, безшумно, против вас отиваме “. Викам: " Как против нас отивате? Там живеят децата ми. Младо семейство, с дете, с бебе! “… Но виждам доста хора с качулки, с автомати, стартират да блъскат вратата, да крещят “, описа Десислава Крумова.

По нейните думи тя се пробвала да изясни на служителите на реда, че вършат неточност, само че те ѝ отвърнали: " Млъкни, отпадък! “.

Спецполицаите нахлули в жилището на щерка и шурей ѝ, които били блъснати на пода, като в началото не знаели какво става и се тормозили, че това са маскирани бандити, които се показват за чиновници на ГДБОП.

" Аз бях на земята без да се съпротивлявам, започнах да чувствам удари по главата, по гърба, по врата. Ритаха и жена ми, а аз бях безпомощен, нищо не мога да направя. След това ми пуснаха и белезници, след което ми пуснаха и електрошок, без никакви пояснения. Няколко минути продължи това, по-късно попитаха за човек, който не познаваме. После очевидно схванаха, че са сбъркали блока и просто излязоха, дори не споделиха, че са сбъркали ", описа зетят на Крумова, който не пожела да покаже лицето си.

Тогава дамата звъни на 112 - вика полиция, кола за спешна помощ, само че никой от Министерство на вътрешните работи не идва.

По-късно пристигнал шефът на оперативната група и се извинил, като споделил, че такива неща се случват, а повода била, че Google мапс ги довел там. 

Зет й е с високо кръвно след случая, а щерка й, която е родила преди 4 месеца, е с болки в гърба. Цялото семейство е в стрес и се буди през два часа.

" Искам да попитам ръководещите - нали по тази причина са те тук, по какъв начин ние да сме спокойни в домовете си, в случай, че не сме нарушители... Този стрес, който ни предизвикаха, тази болежка по този начин ли елементарно минава - с едно " Извинявайте "? Ще си търсим правата до дъно, ами в случай че детето ни беше по-голямо, в случай че си беше глътнала езика. Това обикновено ли е да се случва? Бих им споделила: като правят тези осъществявания, да бъдат малко по-отговорни ", сподели още Крумова, която акцентира, че най-малкият проблем са материалните вреди.

Директорът на ГДБОП Любомир Янев призна, че е имало навлизане на неправилен адрес при спецоперация и се прави инспекция по случая. Когато тя приключела, щели да дадат информация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР